בחירת נכס לעסק
היום רוצה לספר לכם על שיפוץ של הדירה, שנבחרה לשמש בתור משרד לעסק. תמיד ידענו, שבחירת נכס לצורכי עסק ולא לצרכי מגורים אינו עניין פשוט, אבל אף פעם לא ירדנו לפרטים. המקרה הזה היה שונה, למה? כובע. אין לי מוסג, פשוט הכל זרם עם הלקוחות ולא פעם ניהלו שיחות ארוכות על מצב הכלכלה והעסקים במדינתנו הקטנה. לאחר סיום הפרויקט, התקבלה החלטה להתחלק בידע וניסיון שצברנו ורכשנו במהלך הפרויקט הזה. צריך לציין, שכל הכתוב זה אך ורק מסכנות והמלצות אישיות.
קדום כל חייבים לבדוק איזה סוג נכס אתם צריכים. בבחירה נכונה תלויים הרבה דברים, אחד מהם זה קבלת רישיון לעסק. נכון, ישנם תחומים מסוימים, שבהם הדרישות לנכס שבו יתנהל עסק מאוד ספציפיים: לדוגמה מסעדות, מעבדות ועוד. דרך אגב גם הנחה בארנונה לעסקים קשורה לתחום פעילות של העסק או כפי שזה מוכר בציבור סיווג העסק. כך לדוגמה תשלומי ארנונה יהיו שונים למחסן, לעסק שהוא בית תוכנה למעשה ועוד ועוד.
חשוב לציין שלהבדיל מהשכרת נכס למגורים, שבו תקופת ההשכרה היא לרב שנה – שנתיים, תקופת השכרה של נכסים עסקיים היא בדרך כלל הרבה יותר ארוכה. בכך אם תבחרו בסוג הנכס אינו מתאים לא תוכלו להחליף אותו כל כך מהר. בנוסף, גם בעלי הנכסים מבינים היטב, שהמיקום, נראות והצלחת העסק, זה 3 מרכיבים, שקשורים אחד לשני וגם משפיעים אחד על השני. לכן, עוד לפני חתימת החוזה תבדקו טוב –טוב אם קיימת אפשרות להערכת חוזה שכירות במידה ותצטרכו. כמו כן, מאוד מומלץ לבדוק מה שטח של הנכס ולהשוות אותו לשטח במסמכים של רשות המקומית לצורכי תשלום ארנונה. עוד דבר, שחייבים לציין זה מצב הנכס וגם באיזה מצב הנכס יוחזר לבעליו אחרי תקופת ההשכרה. זה יעזור בהמשך למנוע אי נעימות. הרי למשכיר אינו משנה אם עשיתם שיפוץ כללי או הוספת דברים. אבל אם בסוף של החוזה הוא רוצה לקבל את הנכס כפי שהוא השכיר אותו, ריק וללא שום ציוד, מחיצות ודברים אחרים אז יש סיכוי שתצטרכו להשקיע עוד כסף לצורך שיפוץ קטן נוסף. לכן מאוד כדאי לסגור את כל הפינות מראש.